Uw winkelwagen is leeg!

Barcelona maakt enorme stappen in de richting van de halve final

Barcelona met zijn Duitse doelman Marc-André ter Stegen won de kwartfinale eerste etappe tegen AS Roma 4-1 (1-0) en heeft dus goed voor de terugwedstrijd volgende dinsdag goede kaarten, voor het eerst sinds 2015 terug in de ronde van vier verzamelen. Eigen doelpunten van veteraan Daniele De Rossi (38e minuut) en Konstantinos Manolas (56e) en Piqué (59e) en Luis Suárez (87e) verzegelden beide de overwinning van de viervoudige winnaar. De voormalige Wolfsburg-speler Edin Dzeko (80e) scoorde het doelpunt voor de Italianen.
 
Superster Lionel Messi en Co. deden het op woensdag (04.04.2018) aanvankelijk heel moeilijk. Hoewel de gastheren al na de vierde minuut juichten na de veronderstelde 1-0 voorsprong van Suárez, was de Uruguayaan buitenspel. Nog geen kwartier later scoorde de voormalige Schalke-middenvelder Ivan Rakitic het enige doelpunt voor de zelfverzekerde Spaanse competitieleiders.
 
Rome kwam na een goede start in het midden van de eerste helft meer en meer onder druk. De Roma-doelman Alisson, die door vele clubs werd opgespoord, redde in de 28e minuut tegen Suárez, die dit seizoen 22 keer in La Liga heeft gescoord. Tien minuten later zorgde De Rossi onwillekeurig voor het verdiende leiderschap van de "Blaugrana". Na een contemplatieve pass van de internationale Andres Iniesta op Messi de Rossi, die zich tussen de verdedigingslinie bevond en de bal onhoudbaar maakte voor keeper Alisson in Brazilië in zijn eigen net.
 
Rome faalde in de eerste ronde, geen verstandige schot op doel. Lorenzo Pellegrini faalde met een vrije trap vlak voor de pauze aan de goed geplaatste muur. Echter, na de fout van Samuel Umtiti op Lorenzo Pellegrini, die plaatsvond op de penaltylijn, konden er straffen zijn voor Rome. Enkele seconden na de pauze had Diego Perotti de gelijkmaker op het hoofd, maar na dit moment van shock domineerden de gastheren opnieuw. Alleen voor het doel onthulden Messi, Suárez en collega's onbekende zwakheden.
 
Kort na de fout van Manolas, maar daarna ontmoette in Piqué ook een speler in de Barca-trui. Als gevolg daarvan, de weerstand van de Romeinen, die voor het eerst in tien jaar terug zijn in de kwartfinales van de Champions League, maar nog steeds niet gebroken. Ter Stegen verhinderde aanvankelijk het eerste doelpunt tweemaal voordat Dzeko toesloeg. Door AS scorer was tot dan toe niets gezien. Suarez met zijn eerste doelpunt in de Champions League voor 13 maanden liet Barca opnieuw juichen.